Dagens fundering, hur går halloween till i Sverige?

Svensk halloween, ja vad ska man säga? är de en trevlig och mysig stunde med barnen där de får klä ut sig till häxor och spöken, äta massa konstigt godis och till och med kasta ägg på grannens bil?

Nja jag tycker att vi svenskar inte riktigt får till de eller försöker oss på denna tradition eller sed eller vad man kallar det för. Det enda som är att de står några barn på trappen utanför en villa och fryser så de skakar tänder. Och de enda dom får är en liten godisbit för att de inte ska göra något bus, Eftersom vi svenskar har fått för oss att man säger bus eller godis? Men så går det inte till när man kollar på Amerikanska filmer. För då skräms barnen OCH får godis, husen är dekorerade till max utvändigt, säkert invändigt med, de köper pumpor två veckor innan haha nej men ni fattar,  barnen gör bus även om de får godis, och det är utklädda barn överallt på kvarteren. ALLA är glada!

Det verkar inte riktigt som vi får till denna sed i vårat avlånga land, eller de kanske bara är jag som inte ser detta firande?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

Test
Test